Kırmızı sivilce lekelerinin çözümü var mı?
Sivilce şikayeti sonrası kırmızı lekeler ve izler nedeniyle pek çok hasta dermatologlara başvurmakta…Deride bir bölgede tekrar sivilce çıkmazsa genel bir kural olarak 2-4 ay içinde gerilemekte.Ancak bir sivilce derin ve uzun süreli ise kırmızı leke bırakma olasılığı da o kadar yüksek oluyor. İşte bu yüzden erken dönemde akne tedavisine başlamak istiyoruz.Eğer kırmızı lekemiz varsa ilk hedef yeni sivilce çıkışını durdurmak ve var olan akneleri yok etmek olmalıdır.Bir yandan akne tedavisini sürdürmek eş zamanlı olarakda A vitaminli kremler,kimyasal ve meyve asitli peelingler,lazer tedavileri,dermaterapi gibi yöntemlerin uygulanması olasıdır.
Karbon Peeling ile Cilt Gençleştirme mümkün müdür?
Nd-yag Lazer kullanılarak yapılan bir uygulamadır. Karbon peeling uygulaması sonucu cilttekiki lekeler,büyümüş gözenekler ve kısmen sarkmalar tedavi edilebilmektedir…Kısa süreli günlük yaşamdan alıkoymuyor olması,ağrısız ve enjeksiyonsuz oluşu en büyük avantajları..Karbon peeling her cilde uygulanabilmektedir. Özellikle başka soyucular ve fraksiyonel lazer için uygun olmayan koyu tenli kişilerede bu yöntemden yan etki riski çok düşük olarak yararlanabilirler.İşlem cildi önce temizleyip ardından ilgili karbon solüsyonu sürülmesiyle başlıyor.Karbon moleküllerinin gözenekler aracılığı ile yağ bezlerine diffüzyonu sağlanıyor. ve sonrasında Qswitched lazer enerjisi uygulanıyor. Oluşan lokal ısı artışı kollejen sentezini uyarıyor,yine oluşan ses dalgaları gözeneklerin reflex olarak kapanmasını sağlıyor.İşlem sonrasında hafif bir pembelik hissi dışında yan etki gözlemlenmeyen bu uygulama gereksinime göre 7-10 gün süreyle 5-10 seans uygulanmakta
Akne izlerinin tedavisi var mıdır?
Akne skarınızın tipi tedaviyi planlamakta çok önemli..Çünkü skar tedavisinde dermatologlar olarak izlenecek yol ve uygulanacak yöntemler için kılavuz ; Skar tipi.
Göz altı morlukları için neler yapılmalı?
Göz altı derisi; vücudun en ince ve zayıf derisi olduğu için bu bölgedeki kılcal damarlarında o derece fazla görünür hale geldiği bir alan..Genetik faktörleri göz altı morluklarında ilk neden olarak görmekteyiz.Ancak dengesiz tek yönlü beslenme,uykusuzluk,stres,allerjik hastalıklar,fazla güneşlenme cilt morluklarını arttıran sebepler olarak karşımıza çıkmakta.Tedavide eğer varsa altta yatan hastalıkların tedavisi uygun olur.Soğuk kompres uygulanması,uyku düzeninin sağlanması ve yatarken ekstra bir yastık kullanılması göz altı toplar damarlarındaki dolgunluğu azaltarak kısmen etkili olabilmektedir.Lokal etkili kremlerden E,C, ve K vitamini içeren kremler,Retinol ve Glikolik Asit içeren ürünlerden faydalanmak uygun bir yaklaşımdır.Son yıllarda QSWİTCHED Nd-yag,co2 ve Erbiyum -yag Lazerler, Fraksiyonel lazer ve pulse diod gibi lazerler tek başına veya kombine olarak kullanılmaktadır.
Göz çevremizde neden ödem ve torbalanma olur?
Göz çevresinde zengin bir damarsal ağ yapısı bulunur. Zamanla derinin ince ve hassas olması nedeniyle de alt kapakta ödem ve torbalanma kaçınılmazdır.Daha yaşlı ve yorgun görünmemize genetik faktörler,göz altı yağ yastıkçıları,hormonal ve metabolik düzensizlikler ve allerjik faktörler neden olabilir.Aşırı tuz tüketiminden kaçınmak ve yeterli su tüketmek çok önemlidir.Ayrıca olası ( böbrek,tiroid,allerji ) tıbbi nedenler ve kullanılan kozmetikler açısından araştırılmanız gereklidir.Göz yaşı kanallarını tıkayabilen uygun olmayan kozmetik ürünlerin kullanımı ( özellikle aşırı yağ bazlı ve yoğun kıvamlı ) şişkinliği arttırabilir.
Kafein içeren göz kremlerinin torbalanma belirtilerinde azalma yarattığı bildirilmektedir.Çünkü kafein kan dolaşımını uyaran,yapılandıran ve kılcal damarlardan sıvı akışını kontrol eden güçlü bir antioksidandır.Ürün seçimi ve ayrıntı için dermatoloğunuzdan yardım alınız.
Kafein içeren göz kremlerinin torbalanma belirtilerinde azalma yarattığı bildirilmektedir.Çünkü kafein kan dolaşımını uyaran,yapılandıran ve kılcal damarlardan sıvı akışını kontrol eden güçlü bir antioksidandır.Ürün seçimi ve ayrıntı için dermatoloğunuzdan yardım alınız.
Yüz, saçlı deri ve kulak içi pullanmaları neden olur?
Yakınmalarınızın sebebi Seboreik Dermatit dediğimiz bir deri hastalığı olabilir.Seboreik Dermatit kronik seyirli,kızarıklık ve kepeklenme ile kendini gösteren bir hastalıktır.Erkeklerde kadınlara göre daha sık görünen Seboreik Dermatit’in sebepleri tam olarak bilinmemekle birlikte farklı mekanızmaların sorumlu olabileceği düşünülmektedir.(Mikrobiyal faktörler ve stres) En çok saçlı deri,kulak arkası,dış kulak yolu,burun kenarları,kaşlar,göğüs ortası ve kıvrım bölgelerinde iyileşme ve atak dönemleriyle seyretmektedir.Seboreik Dermatit’den koruyucu veya tamamı ile hastalığı iyileştiren bir tedavi yoktur.Ancak tedaviye çok iyi yanıt alınır ve uygun önlemlerle nüksler azaltılabilinir ve sosyal hayat daha konforlu hale getirilebilinir.
Ağız etrafında geçmeyen sivilcelerin nedenleri nelerdir?
Perioral Dermatit genellikle ağız etrafında kızarıklığın olduğu bir zeminde irinli veya irinsiz kabarıklarla seyreden kronik bir hastalıktır.Bu yakınmayla başvuranların çoğunun genç kadınlar olduğunu görüyoruz.Hastalık günler yada içerisinde alevlenerek ve yatışarak seyrediyor.Uygun tedavi edildiği zaman iz olasılığını minimuma indirmek olası..Nedeni kesin olarak bilinmeyen bu dermatoz ;Tahriş,kortizon kullanımı,ultraviole ışınların,hormonlar ve demodex follikülorum adlı bir parazitin sayıca artması ile tetiklenebiliyor.Tedavide uzun süreli antibiyotikler,dirençli olgularda A vitamini deliveleri ve lokal olarak etkili bazı ajanlar kullanılıyor.Kortizon içeren krem ve pomadlardan kaçınmak çok önemli.
Göz çevresi bakımı için neler yapılması gerekir?
Göz çevreniz cildin en hassas ve en ince bölgesidir. Göz kremleri de bu özel bölge için geliştirilmiş özel formülasyonda nemlendiricilerdir. Çeşitli göz çevresi sorunları için geliştirilmiş biyolojik aktif maddeler içerirler. Güneş,stres,sürekli bilgisayar kullanımı,yorgunluk,uykusuzluk,yapay ışıklandırma,alkol tüketimi,kansızlık gibi.. pek çok etken göz altını olumsuz etkilemektedir. Bu nedenlerle göz çevresine olabildiği kadar erken korumaya başlamak önemlidir. Nemlendirmek,beslemek ve elastikiyetini korumak için özel göz kremleri kullanabilirsiniz.Göz kremi genellikle yüz kremlerine göre daha ince yapılı ve daha hafiftir.Parfüm ve koku verici madde içeren göz kremlerinin sıklıkla allerjik kontakt dermatit’e neden olduğunu görüyoruz.Yeni bir göz kremine başlamadan önce bir kaç günlüğüne bu kremi göz çevrenizin bir kısmında test etmeniz yararlı olacaktır. İstenilen sonuçları elde etmek için ürünün hergün kullanılması gereklidir. Cilt kanserinin göz çevresinde görünme olasılığı yüksek olduğu için her sabah bir spf 30 göz kremi kullanmak çok önemlidir.Mimik hareklerine bağlı kaynaklanan çizgilerinizi hafifletmek yada önlemek için Botox,Dolgu enjesiyonları ve Mezolifting gibi Kozmetik uygulamalardan yararlanılabilinir.
Neden gece kremi kullanmalıyız?
Deriden su kaybı gece en yüksek düzeydedir.
Deri hücrelerinin yenilenme ve onarım işlevi gece uyku sırasında gerçekleşmektedir.Bu nedenlerle gün boyu biriken toksik maddelerin arındırılması ve yeni sağlıklı deri hücrelerin oluşabilmesi için en uygun zaman dilimi gecedir.Gece kremleri uzun bir zaman deride kaldıkları için yüzeydeki nem kaybının daha etkin bir şekilde önlerler ayrıca ciltteki kuruluk ve çevresel hasarların neden olduğu hasar gece kremleriyle daha başarılı giderilir.
Deri hücrelerinin yenilenme ve onarım işlevi gece uyku sırasında gerçekleşmektedir.Bu nedenlerle gün boyu biriken toksik maddelerin arındırılması ve yeni sağlıklı deri hücrelerin oluşabilmesi için en uygun zaman dilimi gecedir.Gece kremleri uzun bir zaman deride kaldıkları için yüzeydeki nem kaybının daha etkin bir şekilde önlerler ayrıca ciltteki kuruluk ve çevresel hasarların neden olduğu hasar gece kremleriyle daha başarılı giderilir.